Tandhygienist i Malmö

april 16, 2016

96204973smallerFörebyggande tandvård är den bästa vägen till god tandhälsa.

En hel del gör du själv med hjälp av en bra tandborste, mellanrumsborstar och tandkräm. Resten låter du en duktig tandhygienist sköta. Genom att regelbundet besöka tandhygienist blir du kvitt tandsten och andra beläggningar på tänderna samtidigt som du får kontroll över hur tänder och tandkött mår.

Tandhygienisten kan också göra en bedömning om ev behov av behandling för karies eller tandlossning. Vidare informerar tandhygienisten om hur du förebygger tandsjukdomar och ger råd om munhygien och kost. Se det som en investering på sikt. De pengar du lägger ner på tandhygienisten idag sparar du med råge in genom att slippa framtida tandläkarräkningar.

Spara pengar och tid med en tandhygienist – Boka idag!

En regelbunden tandhygienistbehandling är grundläggande för att förebygga tandsjukdomar och bibehålla din munhälsa. Tandhygienisten kan hjälpa dig att avlägsna tandsten, beläggningar och plack som annars kan leda till tandlossning och karies. Genom att boka in en tandhygienistbehandling regelbundet kan du undvika kostsamma tandläkarbesök och samtidigt hålla din oral hälsa i toppskick.

Tandhygienistens förebyggande roll

Tandhygienistens förebyggande roll är av yttersta vikt för att undvika kostsamma tandproblem i framtiden. Genom professionell tandrengöring och fluorbehandling för starkare tänder kan tandhygienisten förebygga karies och tandlossning. Dessutom ger de råd om rätt munvård och produkter, vilket hjälper till att bibehålla en god oral hälsa på lång sikt. Satsa på din hälsa genom att boka tid hos en erfaren tandhygienist idag – det lönar sig både ekonomiskt och hälsomässigt i längden!

Behandling av karies och tandlossning

När det gäller behandling av karies och tandlossning är tandhygienisten en viktig resurs för personer som vill ta hand om sin munhälsa.

  • Fyllningar och rotfyllningar vid kariesangrepp

Genom att undersöka tänderna regelbundet kan tandhygienisten upptäcka tidiga tecken på kariesangrepp. Om ett kariesangrepp har uppstått, kan de utföra fyllningar eller rotfyllningar för att hindra ytterligare försämring.

  • Djuprengöring vid tidigt stadium av tandlossning

Tandhygienister kan också hjälpa till med behandling av tidigt stadium av tandlossning genom djupgående rengöringar och andra tekniker.

  • Hänvisning till specialisttandläkare vid allvarligare fall

Om ditt fall kräver mer specialiserad vård så kommer din tandhygienist att hänvisa dig till en specialisttandläkare. Detta är vanligtvis endast nödvändigt i allvarliga situationer där din tands hälsa hotas. Boka tid hos din tandhygienist i Malmö!